Румен Йончев, ИБГНИ: Реалитито на Нинова и БСП е чиста предизборна кампания

Кирил Петков и Асен Василев имат бъдеще в политиката, убеден е депутатът

01.09.2021 | 21:34 Редактор: Елеонора Танева

Предстои депутатите да гласуват внесеното предложение президентските избори да се проведат на 14 ноември. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще подкрепят тази дата по време на гласуването в зала. 

"Няма значение дали изборите ще бъдат 2 в 1, важното е да се състоят смислени кампании и да има истински дебат, защото това не се случи в предишните кампании. Затова имаме изненадващ парламент, който изненадва избирателите", заяви депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него трите партии, които получиха мандат, носят отговорност за провала в опитите за съставяне на правителство.

"Очаквахме, че ще има откровен разговор и опит за съставяне на правителство. Вместо това видяхме начало на предизборна кампания с обвинения, каквито и днес имаше в НС във връзка с актуализацията на бюджета. Реалитито на г-жа Нинова и на БСП е чиста предизборна кампания и ние няма да се включим в нея", коментира народният представител. 

И подчерта, че ако третият мандат е бил връчен на "Изправи се БГ! Ние идваме!", те са щели да положат по-истински усилия за съставяне на правителство.

Според него има време 46-ото НС да приеме законопроект за закриване на Спецсъда.

"Беше изгубено ценно време и до залата не бяха допуснати законопроекти за правосъдната реформа, но все още има време тя да бъде направена. Целта в момента е да се говори за бюджета и да не остане време за закриването на Специализирания съд. Ще настояваме паралелно да се работи по тези два-три законопроекта", подчерта депутатът.

Йончев е убеден, че министрите Кирил Петков и Асен Василев имат бъдеще в политиката.

"Подкрепяме Петков и Василев, те са добри министри, добре се справят. Такива хора имат бъдеще в политиката и ние им желаем успех", заяви депутатът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
А защо не са се разбрали?!??? Защото всеки от тях има ЛИЧНИ амбиции и изгода, ИЗГОДА, която ако не получи, отхвърля всичко. Затова избирателите са разочаровани. Вие всички лъжете хората, които са дали гласовете си за партиите. Излиза, че мутренска структура герб е най-добрата. Не за това хората бяха на площадите, те бяха за да се премахне корупцията, герб, ДПС, а вие какво правите?!?!?! Тласкате всичко обратно. Да сега сте в парламента с високи заплати и нищо повече не ви интересува. Докога ще е Сигнализирай за неуместен коментар