България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Желаещите да учат в УНСС ще се изправят пред изкуствен интелект

"Анализира шумове, движения на клавиатурата, зениците", посочи ректорът проф. Димитър Димитров

11.05.2020 | 09:30 Редактор: Тодор Петров

Изкуствен интелект ще помага в провеждането на онлайн кандидат-студентските изпити в УНСС. 

"Отложихме няколко предварителни изпита, които има нашият университет. Тръгнахме към по-модерно решение, което ще ни даде възможност да го използваме години напред. Надявам се то да даде възможност за отдалечено изпитване. Първо, да бъде идентифициран много ясно кандидатът - с неговата лична карта и лицево разпознаване. След това влиза в действие изкуственият интелект, който анализира шумове, движения на клавиатурата, зениците, камера, може да се води запис", обясни ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че още от началото на извънредното положение ръководството на университета разработва няколко плана, за да се съобрази с обстановката. 

"Нашето ръководство взе решение семестърът да бъде изцяло онлайн до 26 май, когато той завършва. Много предизвикателства се струпаха пред нас", каза още проф. Димитров и подчерта, че не е имало проблем в УНСС с дистанционното обучение на студентите. 

Честванията на 100-годишнината от основаването на Свободния университет за политически и стопански науки (днес УНСС) също ще се проведат онлайн. 

"Нашият празник е на 21 май преди точно 100 години. Бяхме планирани доста неща, но това беше отново едно предизвикателство. Базираме нашата кампания онлайн и в социалните мрежи. Празник ще има, отлагаме присъствените събития, наградите и подаръците за началото на учебната година", обясни ректорът на УНСС в "България сутрин".

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
А кандидатстудентските изпити кога ще са? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1

преди 3 години
Егати смешките. Всички знаят, че в момента за да не влезеш в университет, не трябва да си ходил на изпит. Сигнализирай за неуместен коментар