България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

ВМРО твърдо "за" пределни цени на основни продукти у нас

Действителността крещи за необходимостта от такъв текст в закона, заяви Искрен Веселинов

18.03.2020 | 08:40 Редактор: Тодор Петров

ВМРО възроди своя стара идея за пределни цени на основни продукти. Зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ ''Обединени патриоти'' - Искрен Веселинов, е на мнение, че текстът може да бъде разширен с добавяне на групата продукти, необходими за справяне с последиците от извънредното положение. 

"Действителността крещи за необходимостта от такъв текст в закона. Нямаме спор, че такива текстове са необходими. Говорим за механизъм, чрез който икономическото министерство да определя пределни надценки на търговците", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Част от здравните специалисти у нас нямат оборудване, маски и дезинфектанти. Те поискаха помощ от държавата, а на места последваха масови молби за напускане, тъй като медиците смятат, че не са готови да поемат болните от коронавирус. В същото време ги грозят глоби и пробация, ако откажат да лекуват болни.

"Тези продукти трябва да бъдат доставени и българската икономика има ресурса да произведе маските и самите материали. В момента имаме начало на кривата, а не драстичен размер на епидемията", посочи Веселинов в ефира на "България сутрин"

От БСП пък предлагат до изтичане на един месец от отмяната на извънредното положение, да се наложи мораториум върху спирането на подаването на тока, парното, водата и телекомуникационните услуги, както и да се спрат сроковете за плащане на сметките.

"Текстът на БСП е неработещ. Задължение на всеки български гражданин е да си плати сметките", коментира зам.-председателят на ВМРО.

За финал Веселинов обяви, че освен с текстовете за извънредното положение, от ВМРО работят по проблема с фалшивите новини и ще внесат законодателни инициативи в тази посока.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК