Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Нова година идва с поне два вота: СДС се цели в повече общински съветници

Д-р Антон Койчев смята, че партията не е приключила историческата си мисия

11.12.2018 | 20:58 Редактор: Ивайло Николов
Нова година идва с поне два вота: СДС се цели в повече общински съветници

През следващата година предстоят месни избори и вот за представители в Европейския парламент. СДС също се готви за тях, въпреки че от партията оценяват колко трудно ще е за тях, за да прескочат бариерата от 7%.

Д-р Антон Койчев, председател на СДС - София каза в студиото на "Денят ON AIR", че месните избори също са от голямо значение.

По думите му от партията вече са направили и конференция, на която са били набелязани стратегически цели и приоритети, а евентуални коалиции биха били само на база на идейни принципи.

"СДС не е приключила историческата си мисия. След 29 години има нови предизвикателства пред България, много по-различни, на които СДС търси и ще намери отговор", заяви д-р Койчев пред Bulgaria ON AIR

Той беше категоричен, че ключови решения за бъдещето на партията ще бъдат обявени съвсем скоро и посочи, че СДС вече се е заявила като дясна консервативна партия, а нейните ценности са: антикомунизъм, християнски ценности и родолюбие.

Председателят на СДС - София посочи, че на месните избори през следващата година от партията ще се стремят да имат повече представители в българските общини.

"За една партия е много важно да има позиции в местната власт, ако тя няма такива позиции, много трудно след това съумява да се представи добре на парламентарни избори", обясни още той. 

Д-р Антон Койчев беше категоричен също, че това правителство няма да успее да завърши мандата си, защото се изчерпва капацитетът му да се справя с кризи.

Гледайте видеото с целия разговор.