Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Лукарски: Симбиоза между власт и престъпност очевидно има!

Защо се карат "Патриотите" и кой срина Търговския регистър – коментира бившият лидер на СДС

15.08.2018 | 21:00 Редактор: Иван Берберов
Лукарски: Симбиоза между власт и престъпност очевидно има!

С нашумелия казус с Митьо Очите и общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев все повече започва да се установява вярването, че властта и престъпността са в симбиоза.

"Очевидно има симбиоза между политиката и криминалния контингент. Скорошните случаи ни връщат в началото на Прехода. Конкретният казус с Бенчев и Митьо Очите трябва да бъде разделен малко от политиката, тъй като не знаем цялата истина. Трябва да се попитаме каква е връзката между Очите и Бенчев. Обявяваме Очите за национално издирване за неща, които имат давност от 10 години. Чак сега ли се сетихме? По-скоро става дума за разчистване на терен", подчерта бившият лидер на СДС Божидар Лукарски. 

Според политика реакцията на премиера е знакова. "Вместо да се впусне в политически дебати и да нападне БСП, той отсъди, че във всяка партия има гнили ябълки", поясни Лукарски в "Денят ON AIR". 

Темата обхвана и сринатата система на Търговския регистър. В публичното пространство се появи твърдението, че лидерът на "Да, България!" Христо Иванов е виновен за случилото се.

"В качеството си на какъв е обвинен Христо Иванов? Той е част от фондацията, която е въвеждала сегашното информационно обслужване на сегашния Търговски регистър. Защо не е направен back-up в случай, че системата се срине? Изглежда самоубийствено тъпо, ако не е умишлено", посочи гостът.  

За финал на разговора Божидар Лукарски даде мнението си за търкането между "Патриотите". "Те си дават сметка, че единствено заедно могат да останат за по-дълго във властта. Техните избиратели не се поддават на театри, тъй като са твърд електорат. Търканията им са театър за пред хората и пред ГЕРБ", обобщи той пред Bulgaria ON AIR.