50 000 лв. парична гаранция за Бенчо Бенчев

Прокуратурата обвини бургаския общински съветник, че е помогнал на Митьо Очите да се укрие

14.08.2018 | 13:16 Редактор: Ивайло Николов
50 000 лв. парична гаранция за Бенчо Бенчев

Бургаският общински съветник Бенчо Бенчев вече e с повдигнати обвинения за това, че е помагал на Митьо Очите да избяга и да се укрие в Истанбул. Бенчев ще носи отговорност и за това, че е държал много боеприпаси в дома си без разрешително. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер от 50 000 лв. 

Бенчо Бенчев беше арестуван в Истанбул с Димитър Желязков, който е обвинен, че е лидер на организирана престъпна група за рекет, разпространение на наркотици и палежи. Именно едното обвинение срещу Бенчо Бенчев е за укривателство, тъй като Митьо Очите беше издирван с червена бюлетина на Интерпол. На излизане от следствения отдел Бенчев коментира, че невинността му ще се докаже, а присъствието му в компанията на Желязков е нелепа случайност. 

Днес Бенчо Бенчев се яви в следствения отдел в Бургас, придружен от двама адвокати.

Според обвинението на 2 август 2018 година общинският съветник е транспортирал с лек автомобил обвиняемия Димитър Желязков от Солун до Истанбул. За периода 2 август 2018 година до 4 август 2018 година Бенчев е предоставил на Митьо Очите за ползване стая в хотел, която е била резервирана на името на общинския съветник. 

Бенчев има забрана да напуска пределите на страната, а защитниците му обявиха, че ще обжалват.