Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Щеше да има жертви при опит за задържане на Пелов, твърди експерт

Бившият началник на служба "Издирвания" Красимир Занев говори пред Bulgaria ON AIR

06.06.2018 | 21:01 Редактор: Тодор Петров
Щеше да има жертви при опит за задържане на Пелов, твърди експерт

При опит за задържане Владимир Пелов щеше пак да окаже съпротива и щеше да има жертви. Никога нямаше да се предаде толкова лесно, подчерта бившият началник на служба "Издирвания" Красимир Занев.

Припомняме, че избягалият на 3 април от Централния софийски затвор Владимир Пелов, бе убит при престрелка в Ботевград, където най-вероятно се е укривал. Тежко ранен е Марио Панчев, който е прострелял фатално Пелов.

"Пелов е изграден рецидивист с психопатна структура. Взима непредсказуеми решения и ги извършва. Изключително арогантен, отмъстителен и много хитър", описа го бившият началник на служба "Издирвания" пред Bulgaria ON AIR.

Красимир Занев посочи, че престъпната дейност на Пелов започва през 1996 година, когато влиза в чейндж бюро и с винкел убива собствениците, отнемайки им 300 долара. Последват още убийства, на два пъти влиза в затвора, но и в двата случая присъдите му са намалени и той е пуснат на свобода, след което извършва ново двойно убийство.

Занев е категоричен, че е трябвало Пелов да получи доживотен затвор без право на замяна и на свой ред запита:

Ако съществуваше смърното наказание, такива като Пелов щяха ли да помислят дали да извършат толкова убийства?

"Укривал се е в планината и вечерно време е слизал в Ботевград да си направи среща с някого. Придвижвал се е по коритото на реката. При убийството се скарват с Панчев, а те са стари приятели", каза още Занев в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че в малките населени места чувствително намаляват полицейските сили, а едно от тези места е Ботевград. Занев добави, че полицейските служители са добре подготвени и ще направят всичко възможно да бъде задържан другият избягал затворник - Радослав Колев.