Владимир Пелов и Марио Панчев са си уреждали сметките снощи?

Избягалият затворник беше застрелян в Ботевград, а Панчев е в "Пирогов"

06.06.2018 | 13:21 Редактор: Ивайло Николов
Владимир Пелов и Марио Панчев са си уреждали сметките снощи?

Избягалият преди два месеца затворник Владимир Пелов е убит снощи в престрелка в Ботевград с криминално проявения Марио Панчев. Самият Панчев е в реанимацията на "Пирогов". Там той е бил откаран в много тежко състояние и е претърпял операция. 

Пелов и Панчев са се срещнали снощи в центъра на Ботевград. Двамата са стреляли един срещу друг. Пелов е убит с три куршума.

Въпреки многото камери в района, няма такава, която да е записала инцидента. Преки очевидци на престрелката няма, а живеещи в съседните сгради са сметнали шума за част от детска игра.

Ботевградчани казват също, че Владимир Пелов и Марио Панчев са били приятели, а разследващите не изключват двамата да са извършвали криминални деяния в миналото.

Според органите най-вероятната причина за престрелката са неуредени финансови взаимоотношения. Друга информация е също, че Панчев е свидетелствал срещу Пелов и така бившият затворник е получил тежка присъда за убийство.

Очаква се повече светлина за случилото се да дадат показанията на Марио Панчев, който в момента се намира в "Пирогов", но за сега лекарите не се наемат с прогноза за неговото състояние.