Полицията откри взривни вещества в апартамент в Ботевград

Намерени са в жилище, в което най-вероятно се е укривал Владимир Пелов

06.06.2018 | 18:01 Редактор: Тодор Петров
Полицията откри взривни вещества в апартамент в Ботевград

Броени часове след като избягалият затворник Владимир Пелов беше убит от криминално проявен в Ботевград, полицията откри чанта с взривни вещества в блок в града. По непотвърдена информация полицаите са намерили 3 гранати. 

Сградата беше евакуирана. Има връзка със случая, беше лаконичен главният секретар на МВР Младен Маринов. А жилището е било проверявано за взривни вещества повече от пет часа.

В апартамента е живяла 40-годишната Весела, която е съпруга на един от най-добрите приятели на Владимир Пелов - Мико Петков. През 2009 г. Петков попада в затвора заради двойно убийство, но се обесва там.

Полицаите предполагат, че Пелов е отишъл в дома на Весела, за да намери убежище след бягството си от главния вход на Централния софийски затвор в началото на април. На място беше докаран синът на Весела, който не пожела да говори пред журналистите и дори скри лицето си.

Жителите на ромската махала твърдят, че са били буквално тероризирани от Пелов и се заканиха, че ще вдигнат бунт, ако той бъде погребан в Ботевград.