fallback

Кандидат на РБ: Ще има балотаж, Мая Манолова може да пребори Борисов

Подкрепяме правителството, но на тези избори сме срещу ГЕРБ, заяви проф. Велислав Минеков в ефира на Bulgaria ON AIR

04.08.2016 | 21:26 Автор: Тодор Петров

Имената на Реформаторския блок за президентските избори звучат интересно. Със сигурност ще се стигне до балотаж и кандидатът на ГЕРБ е силно заплашен. Не само от кандидата на РБ, но и от БСП. Ако БСП се спре на Мая Манолова може да пребори дори самия Борисов. Премиерът на три дни променя мнението си, не може да му се има доверие.

С тези думи проф. Велислав Минеков анализира предстоящата президентска надпревара в предаването "Денят" по Bulgaria ON AIR.

Самият той е едно от седемте имена на реформаторите, от които ще бъде излъчен кандидатът на РБ. Професор Минеков призна, че е бил приятно изненадан от номинацията, която получи, но е убеден, че всичко в дясното пространство ще се разбере през септември. 

"Ситуацията е интересна. Няма краен срок, очаква се да се разбере от структурите, кой кого предпочита. РБ подкрепя правителството, но в битката за президентския пост сме срещу БСП и ГЕРБ", посочи гостът на телевизията.

Проф. Минеков описа идеалния президент като почтен, интелигентен и разпознаваем човек, който може да говори с всички едновременно. 

"Трябва да може да влезе във всяка среда и да подаде ръка на тези, които не са го избрали за президент. Позицията му за евроатлантическата интеграция трябва да е крайно ясна. Добре би било да не е бил доносник", добави Велислав Минеков.

Според него съществува голяма опасност от появата на Слави Трифонов на тези избори. Проф. Минеков определи подобно действие като страшно за политическата система. 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback