Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кандидат на РБ: Ще има балотаж, Мая Манолова може да пребори Борисов

Подкрепяме правителството, но на тези избори сме срещу ГЕРБ, заяви проф. Велислав Минеков в ефира на Bulgaria ON AIR

04.08.2016 | 21:26 Редактор: Тодор Петров
Кандидат на РБ: Ще има балотаж, Мая Манолова може да пребори Борисов

Имената на Реформаторския блок за президентските избори звучат интересно. Със сигурност ще се стигне до балотаж и кандидатът на ГЕРБ е силно заплашен. Не само от кандидата на РБ, но и от БСП. Ако БСП се спре на Мая Манолова може да пребори дори самия Борисов. Премиерът на три дни променя мнението си, не може да му се има доверие.

С тези думи проф. Велислав Минеков анализира предстоящата президентска надпревара в предаването "Денят" по Bulgaria ON AIR.

Самият той е едно от седемте имена на реформаторите, от които ще бъде излъчен кандидатът на РБ. Професор Минеков призна, че е бил приятно изненадан от номинацията, която получи, но е убеден, че всичко в дясното пространство ще се разбере през септември. 

"Ситуацията е интересна. Няма краен срок, очаква се да се разбере от структурите, кой кого предпочита. РБ подкрепя правителството, но в битката за президентския пост сме срещу БСП и ГЕРБ", посочи гостът на телевизията.

Проф. Минеков описа идеалния президент като почтен, интелигентен и разпознаваем човек, който може да говори с всички едновременно. 

"Трябва да може да влезе във всяка среда и да подаде ръка на тези, които не са го избрали за президент. Позицията му за евроатлантическата интеграция трябва да е крайно ясна. Добре би било да не е бил доносник", добави Велислав Минеков.

Според него съществува голяма опасност от появата на Слави Трифонов на тези избори. Проф. Минеков определи подобно действие като страшно за политическата система. 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Aleksa_Vukotic
преди 7 години
Мая Манолова е бита и пре*бана карта. Сигнализирай за неуместен коментар