Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Румен Петков: Защо за Алексей Петров няма комисия, той по-малко убит ли е?

"Смъртта на Навални е въпрос на разследване", каза председателят на АБВ

22.02.2024 | 21:04 Редактор: Искра Ангелова

Общественият интерес изисква предсрочни избори, но ние сме свидетели на разгул на политическата простащина, зад която пропускаме много неща. Например, да съберем НАП и Агенция "Митници" - една идея, която е абсолютно неподготвена, а когато беше коментиран бюджетът, дума и не стана за нея. Никой не казва преди Еврозоната това необходимо ли е, как ще бъде възприето от нашите партньори. Това са системи, които работят със съвършено различни информационни масиви, но това бяха встрани. Това каза председателят на АБВ Румен Петков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му никой не иска да коментира дали е вярно, че "кралицата на винетките" се е сдобила с 44 млн. лв. покрай винетките.

"Ние много бурно обсъждаме убийството на Нотариуса, но Алексей Петров по-малко убит ли беше от него? За него защо нямаме парламентарна комисия? В момента имаме едно засипване на обществото кой на кого седял в скута, кой пил мазно кафе. Боя се, че това измества големите проблеми, пред които сме изправени", допълни Петков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него двойните стандарти водят до отвращението у хората в парламентаризма.

"Не знам какви разследващи действия ще извърши тази комисия и съм твърде скептично настроен към подобни действия. Атанас Атанасов е едно от ярките доказателства. Започват да се размахват доклади с имена на магистрати, а дали не са магистрати, които не се харесват на Наско и на Ицо? Това не е подход. Нали се казва, че Нотариуса е имал връзки с политици. Какво правим, ако тези политици са в тази комисия?", попита той.

Румен Петков е категоричен, че тази комисия няма да даде нищо на обществото: "Ние даваме ли си сметка, че хора с 9% подкрепа - това е подкрепата на ПП-ДБ на последните избори, предлагат на другите хора, които са с подкрепа 10%, да си разделят 100% от властта? Ние разбираме ли за каква политическа простащина става дума?".

Гостът смята, че България трябва да е предприела всички мерки, за да може Пепи Еврото да се прибере у нас.

Той зададе и въпроса защо никой не е казал, че и цената на дизела е поскъпнала с 12 стотинки.

"Защо цената на най-популярния бензин поскъпна със 7 стотинки? Нека да отговорят тези, които вземаха мъдрите решения - спиране на внос на руски нефт. Веднага след като започна войната в Ивицата Газа, казах, че проблемите при пролива между Индийския океан и Червено море допълнително ще оскъпят. Резултатът е на лице. И ако правителството търси купувач на "Лукойл" - извращенията надхвърлят и най-мрачните прогнози. "Лукойл" има своя собственик", подчерта председателят на АБВ.

Петков е на мнение, че България трябва да поддържа отношения с Русия.

"Смъртта на Навални е въпрос на разследване. Трябва да си зададем няколко въпроса - кой е заинтересован от смъртта на Навални, второ - взаимоотношенията му в последните години с МИ-6. Бойко Борисов веднага заяви, че е убит, той, ако беше толкова оперативен, когато беше главен секретар, нямаше да се случват по 25 убийства годишно. Трябва да се научим да виждаме истината", отсече той.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Youri Slavkov
преди 1 месец
Алексей Петров беше убит на 16 август 2023 г., а Божанов-Нотариуса преди по-малко от месец: 31 януари 2024 г. Очевидно е, че Петров не е по-малко убит, напротив - повече. За Нотариуса има комисия/и, а за него няма. Все едно нищо не се е случило. Причината е отдавна известна - зад убийството на Алексей Петров наднича СГЛОБКАТА. Това не е просто недоразумение, а обществен разрив. К . Петков, Л. Бориславова (ПП) и Х. Иванов, А. Атанасов (ДБ) биха могли, ако желаят, да коментират този разрив. Сигнализирай за неуместен коментар