Пеевски: Отказах на Христо Иванов "делкането", той и олигарсите искат прокуратурата

"ДПС крепи това правителство девет месеца", каза председателят на ПГ

22.02.2024 | 10:02 Редактор: Вяра Димова
Пеевски: Отказах на Христо Иванов

Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Битката е за КОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

"Изявените евроатлантици от "Продължаваме промяната - ДБ" провалят проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов – агентът на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество. Това е скандално", каза още той.

Ден, след като ГЕРБ-СДС и вицепремиерът Мария Габриел отхвърлиха предложения от ПП-ДБ меморандум за управление на страната, Пеевски подчерта: "Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран неговият ортак Андрей Янкулов за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров".

Имаше добри разговори за Конституцията – как всичко ще е прозрачно, но Христо Иванов излъга, продължи председателят на ПГ на движението, цитиран от БГНЕС.

"Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията и всички идваха час през час, докато направихме промените, които са важни за България! ДПС крепи това правителство девет месеца. Маските паднаха, Христо, приятелю мой. Всичко свърши", заключи Пеевски. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


3
2 rate up comment rate down comment 0
Йосиф
преди 2 месеца
Лъсва всичко за Хр. Иванов точно предизборно Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Лили
преди 2 месеца
Искат, разбира се, искат цялата власт, ако може. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 2 месеца
всички знаем целите на христо Сигнализирай за неуместен коментар