Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Калин Сърменов: С работа заплатите в "Сатирата" се увеличиха с 40%

Актьорът откри първата си изложба с дигитални творби

22.01.2024 | 21:01 Редактор: Деси Николова

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов откри първата си изложба с дигитални творби в галерия "Нирвана". Наречена е "Светлата страна на нещата" и в нея са включени 35 дигитални рисунки.

"За мен беше важно да я направя по простата причина, че в един момент, когато започнах да рисувам и стана все по-сериозно рисуването и усетих как съм по-взискателен към себе си, а ставайки човек взискателен към себе си, започва да гледа по друг начин на собствената си представа за това което прави, защото тя се превръща в нещо, което на теб ти се иска да не е точно така както е започнало - фриволно и безгрижно, а да има логика", сподели Сърменов в студиото на "Денят ON AIR".

На откриването на изложбата присъстваха множество известни български личности, които искаха да подкрепят изкуството на директора на Сатиричния театър.

"Това ме изненада. Беше пълно с приятели и близки хора и толкова обич се събра на едно място, което за мен беше много важно, защото това е нещото, което има смисъл. Всички казват, че са я харесали. Аз ако не вярвах, че е хубава или добра или логична, нямаше да я правя", каза Сърменов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Актьорът сподели, че той не е просто любител художник.

"Винаги съм рисувал и никога не съм спирал. Това е първата ми професия. Аз съм професионален художник, просто това не е нещото, с което си изкарвам прехраната", заяви той.

Сърменов поясни откъде идва музата му за творбите и как най-често започва творческият му процес.

"Живеем в един динамичен свят, начинът по който се случва всичко около нас, те провокира на различни нива. Събуждал съм се нощно време с идеи в главата и телефонът винаги е до мен и си записвам", разказа гостът.

По негови думи работата в Сатиричния театър върви добре и жънат успехи.

"Ние сме театърът с най-много представления на годишна база, по простата причина, че смятам това за единственият вариант да имаш сплотен екип и логично развиващ се екип, държащ на основни правила и логики. Като работиш много, не мислиш глупости, от друга страна количеството работа ражда и финансови постъпления. В рамките на една година заплатите са се качили с над 40%", сподели директорът на Сатиричния театър

Гледайте целия разговор във видеото.