България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Вилиян Гешев за моноспектакъла "Писмо до баща ми": Не е трудно да обичаш

Цялото представление е едно мое писмо към моя баща, сподели актьорът

19.01.2024 | 10:04 Редактор: Деси Николова

Актьорът Вилиян Гешев представя моноспектакъла "Писмо до баща ми" по Франц Кафка и лично негови авторски текстове.

"Добавих нещо от себе си, защото в периода, в който имах тази идея да реализирам този спектакъл, преминавах през доста наситени емоционални моменти с моя личен баща. Имах нужда да ги изразя някъде. Изкуството е точно за това, да изразиш онази част от себе си, която понякога може да бъде неразбрана или пък искаш чрез нея да достигнеш до зрителите и да кажеш нещо. Така се появи и самата идея да добавя свои авторски текстове", сподели актьорът в студиото на "България сутрин".

Той сподели, че е имал трудности в това да отправи откровено и лично писмо към баща си.

"Трудно се пише писмо до твоя собствен баща. Опитвал съм се. Така и не успях да напиша писмо до своя баща. По-скоро написах откъси, които успях да използвам в последствие в самите представления. Аз приемам, че и цялото представление е едно мое писмо към моя баща", добави Гешев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Актьорът отправи и послания към зрителите си  и поясни какво точно иска да покаже с представлението "Писмо до баща ми".

"Искам да покажа, че не е трудно да обичаш, много по-лесно е отколкото си мислим. Можем да бъдем уязвими в това прекрасно чувство, което изпитваме когато обичаме. Иска ми се да бъдат откровени, това отправям като послание, да бъдат директни", каза Гешев.

Гледайте целия разговор във видеото.