България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Студент по медицина с дебютна песен - може ли музиката да лекува?

Когато човек има таланти, е длъжен да ги развива, убеден е Александър Петров

18.01.2024 | 09:40 Редактор: Толя Стоянова

Студентът по медицина Александър Петров пусна дебютната си песен "Рисувах те". Автор на текста е самият изпълнител, а композитор е Димитър Атанасов.

"Рисувах те" е един много смислен проект и много дълго отлаган дебют. Изисква се търпение. Трудът, който положих, си заслужаваше. Павлин Иванов - Башмоушън е режисьор. Актрисата във видеото е Маргарита Лъчезарова. Картината във видеоклипа е приглушена и това категорично допълва драматичния ефект на музиката", каза изпълнителят в студиото на "България сутрин".

Той сподели, че се занимава и с поезия от много години, но не е писал отдавна, затова решил, че е време да седне и да разкаже историята от песента. 

"Лирическият герой преследва своята любима, в края те се разминават, но в следващите мои проекти ще погледнем по-оптимистично. Иска ми се следващата песен да е по-динамична и танцувална", добави Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Аз съм трети курс в Медицинския университет във Варна. В бъдеще все повече ще откривам вдъхновение в пациентите. Музиката винаги ще бъде част от мен, но медицината дава една друга посока. Когато човек има таланти, е длъжен да ги развива", подчерта изпълнителят.

На въпрос може ли музиката да лекува, Александър Петров отговори, че вярва, че тя лекува душите. Според него тя е много необходима в тези трудни времена, в които живеем.

Гледайте целия разговор във видеото.