Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Роси Русева и Робин Кафалиев с ново заглавие в театъра - "Докато смъртта ни раздели"

Хората ще се припознаят в постановката, казаха актьорите

19.01.2024 | 21:00 Редактор: Вяра Димова

Спектакълът "Докато смъртта ни раздели" е различен. Пиесата е моя, с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Най-големият ни плюс е, че Бойко Илиев се съгласи да бъде режисьор. Стана като кино, танц. Това каза актрисата Роси Русева в студиото на "Денят ON AIR" по повод новото заглавие в театъра.

Тя определи колегата си Робин Кафалиев като невероятен партньор на сцената.

"Хубаво е с Нона да се играе. Музикантът - Жоро Стоев, е и моят мъж в живота и всичко много се преплита", добави актрисата. 

Актьорът Робин Кафалиев загатна, че темата за жените и това, че не знаят какво искат, но винаги го постигат, е преплетена в постановката.

"Накрая на спектакъла става така. Едно от попаденията на авторката е, че винаги има относително висок процент сред зрителите на хора, които се припознават. Другото му достойнство е, че има един подход, благодарение и на текста, който те държи един метър над земята. Това е не точно битовият хумор", обясни Кафалиев пред Bulgaria ON AIR.

Русева уточни, че това ѝ е шеста по ред пиеса, като три от тях са с Бойко Илиев.

"Невероятен успех. Дори билети продавам понякога, посрещам зрителите. Хората искат нещо забавно", разказа тя.

Според Кафалиев, ако няма послание, няма смисъл да се прави нещо: "Една от задачите на всяка сценична изява е да кажеш нещо смислено на хората".

Въпреки че държавата дава по-малко пари за театър, Русева подчерта, че няма стачки.

"Искам да играя всеки ден хубави роли. Ние си избираме. Приятно е на сцената с колегите, дори не знаем ще си получим ли хонорара накрая. В Бургас на 9 февруари играем "Седемте живота на Леа". Имаме организатори, плакати, билети. Непрекъснато проверявам дали се продават. Каня зрителите най-напред да дойдат на 8 февруари в Несебър и на 9 февруари в Бургас, където играем "Седемте живота на Леа". На 20 февруари играем "Докато смъртта ни раздели" в "Нов театър НДК", обяви актрисата.

Гледайте целия разговор във видеото.