Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Никола Вапцаров каза как ще промени София, ако бъде избран за кмет на столицата

Ще бъдем абсолютно безпардонни и ще направим пълна ревизия на общината, закани се кандидатът на  "Изправи се България"

31.07.2023 | 20:54 Редактор: Тодор Петров

Кандидатът на "Изправи се България" за кмет на София - Никола Вапцаров, също бе част от  протеста в центъра на София след кошмарния случай с 18-годишната Дебора от Стара Загора.

"Категорично осъждам всякаква форма на насилие срещу жени и деца. Тези издевателства трябва да се наказват с цялата строгост на закона и да има особен хъс в празораздавателните и правохранителни органи", заяви той в студиото на "Денят ON AIR".

Битката за София на местния вот

"Не им вярвам на опонентите, защото досега техните партии показват, че са абсолютно безскрупулни, безпринципни и безгръбначни. През 2020 г. изкарах една година на площада. Идеята беше да се разкарат ГЕРБ и ДПС от властта, да се направи санитарно-хигиенен кордон около важните институции в държавата. Сега се оказва, че цялата сглобка е била замислена от Христо Иванов и Иво Мирчев още от акостирането им на "Росенец". Как не ги е срам всички тези, които излъгаха хората на протестите... Ще се обещае светло бъдеще и нищо няма да се направи", категоричен е Вапцаров.

"Ние ще бъдем абсолютно безпардонни и ще направим пълна ревизия на общината. Ще разследваме всички сделки, докъдето законът ни позволява, за да видят хората тези пиявици, които точат парите на столицата, откъде са им парите, кои са им близките, как са създали тези зависимости", обеща кандидатът за кмет на столицата от ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му проблемите на София са едни и същи, а основният е корупцията. Един от големите проблеми е незаконното строителство и презастрояването, изтъкна Вапцаров.

"Вместо София да се разширява хоризонтално, всичко се уплътнява максимално много, за да може общината да спести от инфраструктура. Първата стъпка е драстично увеличение на таксите за издаване на строително разрешение. Абсурдът е, че в София то е по-евтино отколкото в Банско", подчерта гостът в студиото.

Вапцаров уточни, че той е предложението на "Изправи се България" за един общ ляв кандидат, а в момента текат разговори с всички леви формации за съгласие за един кандидат. 

"Искаме да има диалог и дори вътрешни коалиционни избори. На нас ни трябва много добър ляв кандидат, който да обедини всички леви формации. Вярвам в моите способности, имам опит в община "Младост", работил съм и в българската и френската администрация, работил съм в областните администрации в Нормандия, бил съм в Съвета на ЕС, учил съм в най-добрия университет във Франция", каза още Вапцаров.

Гледайте целия разговор във видеото.