Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Борис Бонев: Иван Шишков ще бъде номинацията на Радев за кмет на София

Васил Терзиев не е част от ДС, неговият бизнес е прозрачен, казва лидерът на „Спаси София“

31.07.2023 | 18:15 Редактор: Таня Харизанова

"Ще бъде тежка битка, защото не на всички избори имаш уникалния исторически шанс да премахнеш едно 18-годишно, вредно за този град управление. Така че и очакванията на хората към нас са изключително високи, нашите собствени очаквания към нас самите като кампания, са много високи и не случайно ние започнахме толкова рано, защото мисля, че за първи път в историята на София, кандидат за кмет и то този, който ще спечели изборите, е обявен 4 месеца преди самите избори. Може би Ви прави впечатление, че заради този ход и много други от нашите конкуренти също започнаха да се обявяват много по-рано, не само в София между другото, а и в други градове. Така че за първи път може би ще наблюдаваме една истинска кампания за местните избори, в които ще има достатъчно време хората да презентират своите програми, своите идеи, а пък гражданите да се запознаят с тях".

Това каза в предаването "Опорни хора" лидерът на "Спаси София" и общински съветник Борис Бонев.

По повод кандидатурата на Васил Терзиев и обвиненията за миналото му, свързани с ДС, Бонев заяви:

"Имаме уверението, че няма нищо нередно. Аз лично не се притеснявам повече от тази тема. Много по-важното за мен е как от тук насетне ще се представяме като екип, защото предстоят най-интензивните части от кампанията, в които ще представим програмата, ще представим кандидатите за районни кметове, ще започне и по-активната ѝ част".

"Синият елит е интелектуален елит и като такъв той трябва добре да вижда какво всъщност е важното в подобен тип избори и в това, което следва след тези избори. Именно човек и екип зад този човек, които да могат да управляват, които да могат да приоритизират, които не се страхуват да се изправят срещу мутри, срещу вълци, срещу всякакви други хора, които през годините са заграбили ресурса на общината и честно казано мисля както и да погледнат мащаба на ситуацията и хората, които са на това поле, няма друг екип, няма друг човек, който да се справи с това", добави лидерът на "Спаси София".

Той е категоричен, че Васил Терзиев не е част от държавна сигурност, неговият бизнес е доста прозрачен и ясен, неговият принос за българската икономика, за създаването на IT сферата, което е най-бързо развиващият се, най-доходоносният сектор.

Борис Бонев заяви, че бившият главен архитект на район „Триадица“ и регионален министър Иван Шишков ще бъде именно номинацията на кръгове, свързани с Радев за кмет на София.

"Най-малкото Радев няма партия, от която да го издигне, просто обръщам внимание специално за г-н Шишков, че това е човек, който беше главен архитект на един от най-скандално презастроените столични райони „Триадица“ от ГЕРБ. И че докато той беше главен архитект, ние видяхме как може в един квартал, който имаше поляни и много зелени площи да се превърне в нещотоq наречено „Манастирски ливади – изток“, тоест без улици, без инфраструктура, но с блокове един върху друг. Ние сме виждали този човек как управлява вече".

По повод исканите от Румен Гайтански - Вълка 24 имота в замяна на къпалнята "Мария Луиза" Борис Бонев каза:

"Да, той изненадващо, а може би не толкова, в края на мандата и последният мандат на ГЕРБ, поиска 24 общински, държавни имота, на които може да реализира застрояване от над 100 хиляди кв. м. Поне 100 милиона евро. 200 милиона лв. Абсолютно нагло и безобразно искане. Аз имам обосновани съмнения, че тези имоти конкретно са му подадени.

Аз съм абсолютно убеден, че тези 24 имота са подадени към г-н Гайтански от вътрешна информация от общината", категоричен е Бонев.

Целия разговор гледайте във видеото!