Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Манолов, КТ "Подкрепа": Срещнахме разбиране от партиите, има голям риск за БЕХ

"Гледам неодобрително на кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София", обяви президентът на сдружението

18.07.2023 | 20:35 Редактор: Вяра Димова

Днес изкарахме един работен ден в НС в срещи с всички парламентарни групи. Предварително на всеки народен представител бяхме изпратили нашите виждания какво трябва да се направи в бюджета. Очаквах повече съпротива срещу това, което им предлагаме. Срещнахме огромна степен на разбиране. Това обяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят ON AIR" по повод исканията на синдикатите за по-високи заплати.

По думите му различия са имали само с една партия, която не пожела да разкрие. "Оказа се, че някои от народните представители бяха преписали от това, което им бяхме пратили. Ние не сме гонили числови показатели", добави Манолов.

Когато се правят прогнози, приходната част винаги се подценява, изтъкна президентът на КТ "Подкрепа".

"Този подход за първи път го видях през 94-та година. Оттогава досега нищо не се е променило. Накрая може да излезе, че бюджетът ще бъде без дефицит, може да се окаже и с излишък, защото няма да могат да бъдат направени капиталовите разходи", прогнозира гостът пред Bulgaria ON AIR.

Манолов определи като колебливи сигналите по отношение на сферата на културата. "В тази сфера има най-много неща. Във всичко това да предложиш някакъв интегрален подход не е възможно. Проблемите в Националното радио се изчисляват на 19 млн. Ако бъдат решени тези проблеми - нещата могат да се понаместят", смята той.

Според него има риск за БЕХ. "Ако бъде ликвидиран БЕХ, е възможно ТЕЦ "Марица-изток 2" да падне. По пътя може да бъде цапцаросан "Булгартрансгаз". Това е сценарий. Заобикаля се проблемът с въглищните топлофикации. Има поне три града, които се топлят на тези централи - Перник, Сливен и Русе, в които, ако се затворят централите, тези хора ще започнат да се топлят с печки", анализира президентът на КТ "Подкрепа".

Той коментира и възможната кандидатура на Ваня Григорова за кмет на София.

"Гледам неодобрително. Най-вече заради самата нея. Мога да предскажа какво ще ѝ се случи в рамките на това занимание. Аз самият съм получавал предложения. Тя едва ли ще стане кмет на столицата", посочи Манолов.

Гледайте целия разговор във видеото.