Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георгиев, ГЕРБ: Кашите са забъркани от "Продължаваме промяната", но виждаме и тяхното инатене

Текстовете, които получихме вчера, бяха смехотворни, заяви депутатът от първата политическа сила

04.05.2023 | 20:19 Редактор: Вяра Димова

Продължават опитите за съставяне на правителство.

"Чрез Лена Бориславова е поискана повторна среща, на която да се говори по нашата програма, защото очевидно с тяхната и те не можаха да се справят. Нещата се изгубиха в превода. Нашата програма е публично известна. Не знам какво ги е затруднило", каза депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той коментира поисканите от акад. Денков срещи за разговори по програмата.

"Надявам се, че става въпрос за техническо недоразумение или някой, който е трябвало да претвори тези опорни точки, върху които писахме чернова в свързан текст, не е успял да го стори. Ще говоря за експертните групи, в които участвах. В частта, която касаеше темата на г-жа Цонева от страна на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", не мога да открия съществени забележки с изключение на теми, по които нямаме съгласие. Частта "външна политика", която се коалираше от г-н Лорер, вътре в текстовете цареше пълен хаос, това е неразбиране на темата", обясни Георгиев.

По думите му пред Bulgaria ON AIR поради тази причина писаните съвместно чернови не са били разбрани.

"Тази таблица можеше да върши работа в хода на преговорите. В последствие се очакваше свързан текст. Това, което получихме вчера, звучеше смехотворно", обяви гостът.

Той обясни, че не е имало различия по отношение на това каква трябва да бъде българската политика, като даде за пример Централна Азия. 

Според него колегите му от "Продължаваме промяната" трябва да идват по-подготвени, за да не се хаби ненужна енергия.

"Ние не сме партия на ултиматумите и абсолютизмите. Ако имаше ултиматум щяхме да се държим така както се държат те. Нашето поведение издава, че важна е държавата. ГЕРБ покани, като свой естествен евентуален партньор, втората по-големина коалиция в парламента. Това, което наблюдаваме е инатене, което не обяснява поради каква причина политиките, върху които иначе постигаме съгласие, да не намерят отражение и в едно евентуално правителство. Кашите са забъркани от "Продължаваме промяната", от тяхното правителство, от техния финансов министър Асен Василев. Вътре има някакво напрежение", допълни Георгиев.

Депутатът от ГЕРБ-СДС заяви, че никой от групата не е искал да се бърка в състава, въпреки, че е нормално първата политическа сила да има отношение към персонален кабинет.

"Нека да бъдат изчерпани всички опции. Нека на масата да се поставят приоритетите. Властта не е торта, тя е отговорност", добави той.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
Хартиена Корумпирана Организирана Групировка. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Краси
преди 11 месеца
На този Боко Тиквата му е кум! Сигнализирай за неуместен коментар