България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ГЕРБ-СДС: ПП-ДБ да поправят написаните глупости и ще разговаряме

"От БСП да дефинират кое е по-важно - Путин или България", призова Христо Гаджев

04.05.2023 | 09:50 Редактор: Петя Кръстева

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи проектокабинета на ПП-ДБ.

Шансовете за правителство са същите като онзи ден, няма голяма разлика. Надявам се разговорите с ПП-ДБ да продължат. Вчера им показахме, че въпреки че работихме заедно по програмата, има достатъчно неща, които могат да се поправят сред глупостите, които са написали. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев пред Bulgaria ON AIR.

Той призова втората политическа сила да прочете програмата на ГЕРБ-СДС, за да се запознае с "реални мерки", след което да седнат отново на "масата" на преговорите и да не се държат детински. 

"Вече направихме достатъчно компромиси, дори и въпреки волята на избирателите ни. Знаем, че трябва да постъпим отговорно и България има нужда от решения, за да излезе от кризата", коментира депутатът от ГЕРБ. 

Гаджев призна, че в разговорите им до момента е липсвал професионалният елемент - "имаше самочувствие и самозабравяне от страна на останалите на масата".

"Ще говорим и с останалите партии, защото в този парламент на сме само ние и ПП-ДБ. Политическите сили в това НС трябва да си поделят отговорността, защото голяма част от тях са и виновни за ситуацията в момента", поясни той. 

"Най-стабилният вариант за държавата е правителство между двете най-големи партии. По този начин двете коалиции ще могат да се контролират взаимно", изтъкна Гаджев. 

Той каза и дали са възможни коалиции между ГЕРБ-СДС с останалите партии в НС.

"Докато БСП не дефинира кое е по-важно - България или Путин, няма как да продължим дълъг разговор с тях. С ДПС имаме кардинални различия по много теми. Имаме съгласие единство по икономическата и отбранителната тема", обобщи Гаджев.

Гледайте целия разговор във видеото.