Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ченчев: Европейските лидери са некадърни и се провалиха

Правителство ще има, но стабилността му минава през БСП в управлението, заяви социалистът

15.09.2022 | 19:59 Редактор: Тодор Петров

"Правителство ще има, но въпросът е чии интереси ще защитава. Дали ще има стабилно управление, зависи от това дали БСП ще е в управлението. Тогава думата стабилност ще придобие по-пълен смисъл. Европейските лидери са некадърни и се провалиха", заяви бившият депутат от БСП Иван Ченчев в предаването "Денят ON AIR".

"Не е лесно, но демонстрирахме, че можем да бъдем диалогични по политики, които да отразяват кризите и да се взимат адекватни мерки. Някои от мерките ги бяхме заложили в коалиционното споразумение, но не ни стигна времето. Партньорите сега се хвалят с нашите мерки. Ако обичат, да не си присвояват нашите идеи и направеното от нас", каза още кандидатът за народен представител.

Ченчев бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че БСП няма да преговаря за кабинет с ГЕРБ и ДПС. След изборите ще сложат на масата програмата на партията и ще преценят кой е съгласен да я изпълнява. 

"Ще има преговори, затова седнахме и миналия път пред очите на цяла България. 12 години си имал друг модел на управление, няма как за 6 месеца и половина да промениш навиците на администрации и институции. За резултатите на министрите на БСП говори Европа. "Има такъв народ" вдигаха като знаме въпроса с РСМ. Кой е външен министър? От квотата на ИТН. Те дадоха френското предложение. Енергийни кризи, горива... Кой е министър? На "Има такъв народ", коментира Ченчев.

Социалистът отбеляза, че няма да можем да усвоим максималната сума от предстоящия транш по Плана за възстановяване. 

Запитан за социологическите проучвания и конкуренцията в лявото пространство, Иван Ченчев отговори:

Много проектчета се нароиха, според мен е умишлено. Когато БСП беше единствената алтернатива през 2017 г., получи близо 1 млн. гласа на изборите. Като започнаха да се роят проектите, видяхте докъде стигна положението в държавата. Има много леви, които се отцепиха от нас. 

Важно е газта да дойде на най-евтината цена. "Газпром" е надежден доставчик и може да пусне газ с едно копче. Не разбрах кой води преговорите. Надявам се служебният кабинет да осигури честността на вота. Дано няма реваншизъм към никого - с тези думи Ченчев коментира газовата криза.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ДоИванЧенчев
преди 1 година
:D.. но поне наспа ли се?Здраво сте се вкопчили в хранилката си, и сте готови да е*ете *амата на 6.5 милиона хора. Шепа безделници, които могат само да крадът и да лъжат.За абсолютно нищо не ставате и сте готови на всичко, само и само да чувствате смисъл от паразитното си съществуна на гърба на хората и близките около вас.Тези ваши изказвания показват насъбрната през годините злоба и омраза към хората които наистина се опитват и допринасят за един по-добър свят.Вие сте безполезни ... Сигнализирай за неуместен коментар