Премиерът Донев: Усилията ни са да диверсифицираме на 100% доставките на газ

Той изтъкна, че трябва да се гарантира, че училищата, болниците, детските ясли няма да бъдат на студено и тъмно през зимата

15.09.2022 | 11:11 Редактор: Теодора Патронова
Премиерът Донев: Усилията ни са да диверсифицираме на 100% доставките на газ

Усилията на правителството са да осигури достатъчно доставки на горива, на газ от всички възможни източници, да диверсифицира на 100% доставките и пътищата за доставка, за да гарантираме, че училищата, болниците, детските ясли няма да бъдат на студено и тъмно през зимата. Това каза пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев след откриването на учебната година в неговото първо училище в София.

На въпрос дали това включва "Газпром", при положение че те не отговарят на питанията на страната ни, служебният премиер беше лаконичен и заяви, че "включва всички възможни източници".

"Няма българин, който да не се вълнува и да не се радва на 15 септември, когато всички български деца прекачват прага на училищата. Голямата цел, която сме си поставили, е българските деца  да могат да се изразяват добре, за да направим онази крачка, която ни дели от това нацията да е по-високообразована, да имаме функционална грамотност, да имаме самочувствие, че сме дали азбуката на другите славянски народи", посочи Донев, цитиран от "Труд".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК