Нинова: 500 000 работят на минимална заплата, тя трябва да бъде 50% от средната

Подкрепата за цената на тока трябва задължително да продължи и след септември, категорична е тя

15.09.2022 | 08:50 Редактор: Тодор Петров
Нинова: 500 000 работят на минимална заплата, тя трябва да бъде 50% от средната

"Всеки проблем има решение, стига да има желание и хора с характер, които да го изпълнят. Ние каквото казвахме в опозиция, го изпълнихме в управлението. Каквото казваме сега в кампанията, ще го изпълним в следващо правителство. Оценете ни по резултатите, а не по общи приказки", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на посещението си в Ловеч и региона.

"Ние не даваме обещания, а предлагаме решения. Едно от тях е цялостна политика по доходите. Близо 500 000 души работят на минимална работна заплата. Това са работещи бедни. Минималната заплата трябва да се вдигне и да бъде 50% от средната. Истинското решение на проблема с пенсиите е тяхното преизчисляване и повишение на вдовишките надбавки. Прагът на бедност от 504 лв. трябва да бъде необлагаем минимум. Всичко това може да стане при силна и работеща икономика", каза още тя.

По думите на Нинова държавата трябва да е партньор и помощник на малките и средни предприятия, на семейните фирми. Подкрепата за цената на тока за тях трябва задължително да продължи и след септември, категорична е тя.

Нинова връчи и електронни членски карти на нови членове – млади хора, които са припознали лявата идея като своя кауза. Жителите от област Ловеч бяха поздравени от Вяра Емилова, водач на листата. Участие в мероприятието взеха кандидатите за депутати както и членът на ИБ и кандидат за народен представител от Плевен Стефан Бурджев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Снимка: БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
Не виждам как минималната заплат ще бъде 0,5 от средната РЗ. Нинова говори алогични нелепости. Това означава да се започне печатане на нови пари и последваща девалвация на лева. Не виждам и с коя партия ще се съюзи за участие в кабинет. Сигнализирай за неуместен коментар