Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: Държавата не жали ресурс за справяне с кризата в Перник

Според Александър Иванов Ревизоро е човек с административен опит

15.01.2020 | 22:20 Редактор: Ивет Арабова

"Предложението за Ревизоро е направено от нашия коалиционен партьор, политиката и управлението на администрацията се възлага на човек с административен опит. Пожелаваме му да облекчи кризата в Перник", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

Според него правителството постоянно е било на терен, търсейки решение за облекчаване на водния режим в Перник.

"Целият ресурс на държавата и експертен потенциал е впрегнат. Мисля, че до няколко дни ще бъдат предложени мерки, с които режимът да бъде облекчен. Ресурс не се жали", добави Иванов.

По думите му проблемите са наследени и обновяване на водния сектор не е правено от 50 години насам.

"Няма чадър над никого, всеки отговорен ще поеме своята вина", каза още депутатът на ГЕРБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че работата на опозицията трябва да бъде не да се свали правителството, а да се предложи нещо градивно.

"Единствено обединение и конструктивно решение на проблема би довело до нещо позитивно. След възстановяването на ОП "Околна среда" по време на второто правителство на Борисов са изградени 91 пречиствателни станции. Заложихме екологични норми и стандарти, нещата са много комплекси, но съм отпимист, че животът на перничани в най-скоро време ще бъде облекчен", заяви Александър Иванов. 

Той коментира и темата за вота на недоверие, поискан от БСП срещу кабинета.

"Вотът на недоверие със сигурност няма да е успешен. ПГ на БСП бързо се дистанцира от кмета на Перник, той видя, че нещастието на хората от града не трябва да бъде изкривявано. Тактиката им не носи успех", смята Иванов.

Гледайте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК