Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Доц. Михов: Номинацията на Ревизоро за екоминистър е логична

Невиността на Нено ще бъде доказана скоро, категоричен е той

14.01.2020 | 21:55 Редактор: Искра Ангелова

Настоящият депутат Емил Димитров – Ревизоро е бъдещия министър на околната среда и водите. Номинацията му е на ВМРО и е обсъдена на заседание на коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов.

"Тази номинация е логична и лесно обяснима. Той е изключително популярна личност и тази популярност е положителна. Нека да припомним, че прякорът му има своята положителна основа в Агенция "Митници" и в изпълнителната власт", каза зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в студиото на "Денят ON AIR".

Той определи Емил Димитров като човек с умения, познания и необходим обществен авторитет. И посочи, че номинацията е обвързана с много важно условие - Ревизоро да има подкрепа от управляващата коалиция, за да може новият министър да направи ревизия в сектора на водите.

Доц. Милен Михов коментира и водната криза в Перник: "Не бих искал да споря с прокуратурата, съдът ще се произнесе, ние се постарахме да се запознаем с данните. Ще спомена няколко факта - в началото на 2019 година в язовир "Студена" има повече вода, отколкото в началото на 2018 г."

От думите му става ясно, че обичайният приток на водата в язовира е 12,9 млн., като по време на снеготопеното е около 16 млн.

"През 2019 г. се регистрира един странен нисък приток на вода - 6 млн. И въпреки снеготопеното през април и май, язовирът е намалял на 11 млн. и половина кубически метра. От язовира до град Перник ежегодно се губят по 2 млн. кубически метра преди водата да стигне в пречиствателната станция", каза още той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на ВМРО допълни, че загубите на вода от "Студена" до чешмите представляват от 80% от обема на вода.

"От 18 млн., които са разрешени годишно, 15 млн. отиват извън канализацията. Това се случва в продължение на години. За 10 години само загубите по магистралния тръбоповод, който е 8 км, се равняват на един язовир с обем 20 млн."

Доц. Михов е категоричен, че невиността на бившия министър Нено Димов скоро ще бъде доказана и е абсолютно несъстоятелно да се говори, че той е единственият виновен за кризата в Перник.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК