Новият екоминистър: Кой е Емил Димитров - Ревизоро?

В момента той кара втори мандат като депутат от гражданската квота на ВМРО

14.01.2020 | 18:59 Редактор: Ралица Братанова

Емил Димитров - по-известен като Ревизоро - е предложен за нов министър на околната среда и водите, който да седне на стола на арестувания и обвинен за водната криза в Перник Нено Димов.

Роденият в Перник Емил Димитров е завършил Института за музикални и хореографски кадри. По-късно се дипломира като икономист и юрист. 

Работи във финансовото министерство като районен ревизор и дори е определен за ревизор на годината през 1997. От там идва и прякорът му. 

При правителството на Симеон Сакскобурготски е назначен за шеф на Агенция "Митници". На парламентарните избори през 2005 г. е в плевенската листа на БСП. 

В момента Димитров кара втори мандат като депутат от гражданската квота на ВМРО. През последните две години името на Ревизоро се свързва с промените в Закона за горивата, които изкараха на протести дребния бизнес. 

Емил Димитров беше в центъра и на друг скандал – поправка, която щеше да спести 58 млн. лв неустойка по договора за БМФ. След президентско вето внесените от Ревизоро текстове бяха отхвърлени. 

През ноември миналата година депутатът от ВМРО беше в основата на издигането на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ. 

Екологията отсъства от професионалната биография на Ревизоро, но като министър той ще трябва бързо да влезе в проблемите и да направи ревизия на водния сектор, както анонсираха колегите му от "Обединени патриоти".

Репортаж на Стоян Тричков.

Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК