Борисов: ПП-ДБ много гледат ГЕРБ и ги е страх

Не може в центъра на София да стои паметник с шмайзер, коментира лидерът на ГЕРБ решението на СОС

09.03.2023 | 21:15 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: ПП-ДБ много гледат ГЕРБ и ги е страх

Бойко Борисов откри предизборната кампания на ГЕРБ в София.

"Колко беше бензина, нафтата, газа, храните по времето на ГЕРБ – 1% беше инфлация. И понеже ПП-ДБ казват, че не ни гледат, но много гледат и ги е страх, защото ето – от БНБ казват, че растежът на БВП за България ще продължи да се забавя в началото на 2023 г. Преди две години ви обяснихме, че това ще се случи - защо тогава мълчаха хората?", попита Борисов.

Той посочи, че календарът на плащанията и догодина е твърде напрегнат и е твърде вероятно да се тегли кредит, за да се изплатят задълженията.

"БНБ препоръчва и консервативен режим на публичните разходи. ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната, в Европейския банков съюз, а по времето на Кирил и Асен какво се случи?", продължи да задава въпроси лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

И добави: "Срещу нас има хора, които последното, за което милеят, е България. Те не обичат България! Или някой, който мрази България, отвън ги подкрепя, или има план, - и когато светът се преразпределя, ние сме най-голям износител на енергия, на храни, - или някой иска да ни събори, или не мога да си го обясня как такива щети се нанесоха на държавата".

Борисов заяви, че е горд от решението на общинските съветници да се премахне Паметника на съветската армия

"Когато руската армия убива хората в Украйна, ситуацията се променя и ние се променяме, защото не може в центъра на София да стои паметник с шмайзер", подчерта той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)