Манолова влиза в битката за 23 МИР в София, Дончева - за 24 район

"Обединението изгражда мостове, по които да минем и да приключим с разделенията", каза д-р Цветеслава Гълъбова

28.02.2023 | 15:33 Редактор: Петя Кръстева
Манолова влиза в битката за 23 МИР в София, Дончева - за 24 район

"Левицата" определи водачите си в цялата страна, съставът на листите ще бъде регистриран до 17:00 часа днес в районните избирателни комисии на територията на страната.

"Водачите на "Левицата" по места са силните остриета в ляво. Личности, които са се доказали в битка и със социални каузи. В София водачи сме три жени, непримирими с несправедливостите и с грижа за слабите. В Бургас водачът ни е тежка категория в лицето на трикратния световен и европейски шампион Антон Коджабашев. Лявото острие Валери Жаблянов повежда в Пловдив град и Враца, а в Плевен е младото лице на лявото Иван Мандински, който на 27 години, е най-младият ни водач. В Кърджали начело на листата застава режисьора проф. Любомир Халачев", каза Мая Манолова.

Татяна Дончева и Мая Манолова ще водят по две листи. Дончева ще оглави кандидат-депутатската листа за 24 МИР и Велико Търново. Мая Манолова ще води в 23 МИР и Варна. Начело на листата за София област ще е Данаил Георгиев, а за Пазарджик, Габрово и Благоевград – съответно адвокатите Елена Петкова, Иванка Баева и Албина Анева.

"Левицата" ще има силно представителството в следващия парламент. Ние ще бъдем последната преграда срещу връщането на статуквото във властта. А статуквото е равно и на корупция. Ние сме показали, че сме ефективни, по-ефективни от 50 налични антикорупционни органа в държавата", категорична бе Манолова.

Д-р Цветеслава Гълъбова, водач на "Левицата" за 25 МИР – София, заяви, че е сигурна в успеха на формацията, защото обединението "изгражда мостове, по които да минем и да приключим с разделенията".

Сред основните приоритети на "Левицата" са повишаване на доходите, справедливо и достойно възнаграждение на труда, овладяване на спекулата и високите цени на стоките от първа необходимост, стабилизиране на държавното управление, консолидиране на подкрепа за промяна на конституцията за съдебна реформа, възстановяване на чувството за справедливост у хората.

В състава на коалицията влизат партиите "АБВ – Алтернатива за българско Възраждане", "Движение 21", "Изправи се България" и 'Земеделски народен съюз Александър Стамболийски".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Памела Тодорова
преди 1 година
Манолова ,без особени шансове! Сигнализирай за неуместен коментар