Манолова: "Левицата" ще има силно представителство в следващото НС

Ще бъдем последната преграда срещу връщането на статуквото във властта, заяви тя

28.02.2023 | 12:40 Редактор: Тодор Петров
Манолова:

"Левицата" ще има силно представителство в следващия парламент. Ние ще бъдем последната преграда срещу връщането на статуквото във властта. През статуквото - мафията, мутрите и олигархията, ще опитат да си върнат контрола върху държавата, а статуквото е равно и на корупция. В този смисъл ние сме показали, че сме ефективни от 50 налични органа - антикорупционни", заяви един от водачите на лявата платформа Мая Манолова.

Като доказателство за успехите на коалицията тя посочи вчерашното първо голямо разследване на Европейската прокуратура или както тя го нарече "Премиерата на Европейската прокуратура в България".

"С разследването на ТЕЦ-овете, собственост на един от големите олигарси и по сигнал на Комисията по ревизията в 46-ия парламент, едно цяло заседание беше посветено на сертифициращите лаборатории, които са собственост на замърсителите. Първо те си правят лаборатория, която да изследва парниковите емисии, а след това друга, която да ги верифицира. Те сами контролират себе си и в резултат на което от националния и европейския бюджет са изтекли милиони", каза Манолова, цитирана от "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR