Биков: Служебното правителство е неадекватно, Рашков работи безконтролно 2 месеца

В 46-ия парламент няма условия за стабилно правителство, смята депутатът от ГЕРБ-СДС

21.07.2021 | 21:40 Редактор: Жаклина Иванова

ГЕРБ настоя вътрешният министър Бойко Рашков да бъде изслушван в парламента след твърденията му за незаконните подслушвания. Какво да очакваме?

"Това няма да е единственият път, в който викаме Бойко Рашков в парламента. Докато е министър, ние ще го извикаме още няколко пъти. Ще държим да бъде изслушван по редица теми, на които дължи отговори. Това е служебен министър, който работеше безконтролно през последните два месеца", заяви в "Денят ON AIR" Тома Биков - депутат от коалицията ГЕРБ-СДС.

И добави, че очакванията са той да се появи в парламента и да даде ясни отговори, както и да представи доказателства за думите си. Биков посочи, че служебното правителство е неадекватно.

"Служебното правителство излезе генерално от духа на Конституцията. Неслучайно, според Конституцията, не е позволено кандидати за народни представители да бъдат служебни министри и служебни заместник-министри", уточни още Биков.

По думите му служебното правителство трябва да стои като арбитър в една политическа криза, а не ясно да подкрепя някои политически сили, както се е случило сега. Той добави, че изборите вместо да решат политическата криза, са я задълбочили.

Относно ниската избирателна активност на 11 юли, депутатът от ГЕРБ-СДС посочи, че е имало тежка антикампания.

"Имаше тежка антикампания, конфронтационна, и то между служебното правителство и една от политическите сили. Това е изкривяване на политическата сила. Би трябвало кампанията да се води между една и друга политическа сила", категоричен е политикът.

Биков подчерта, че парламентът е изправен пред предизвикателството да тръгне от една по-ниска легитимност. И уточни, че биха подкрепили само тези предложения, които им харесват.

"В 46-ия парламент няма условия за стабилно правителство", категоричен е народният представител.

"Г-жа Митева беше избрана благодарение на подкрепата на ДПС. Това е явен симптом за това какво предстои. Ние сме в опозиция, нямаме никакви очаквания, желание да бъдем в това управление. Но нека те бъдат честни към хората на кого разчитат за управление", каза още Биков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът в студиото бе категоричен, че четвъртата вълна на коронавируса е сигурна. Биков се надява новото правителство да има адекватен министър на здравеопазването.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
Бари
преди 2 месеца
БИКЪТ КРИЛАТ ПОДХИЛКВА СЕ ЖАЛНО ПО ON AIR. ЕХ,АХ, ОЙ, БИКА КРИЛАТ ЗАГУБИЛ СИ Е ПЛАМА ЗА ГОЛЯМАТА ИЗМАМА... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
к.к
преди 2 месеца