ГЕРБ вика Рашков в парламента след твърденията му за незаконните подслушвания

Искането трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица

21.07.2021 | 14:28 Редактор: Тодор Петров
ГЕРБ вика Рашков в парламента след твърденията му за незаконните подслушвания

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков да се яви в Народното събрание, за да бъде изслушан по повод направените от него публични твърдения за незаконни подслушвания на политици и граждани. 

Това предлага парламентарната група на коалиция ГЕРБ-СДС. Искането вече е внесено в деловодството на Народното събрание и трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По-рано Рашков заяви, че прокуратурата проверява сама себе си в казуса с незаконните подслушвания.

"Този факт говори достатъчно красноречиво каква проверка е била извършена. Разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя на парламента, след като се формира съответната парламентарна комисия, която ще има право по закон да се запознава с тази класифицирана информация. Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска да оповести. Според моето дълбоко убеждение, тя е предприела действия единствено в услуга на предишните управляващи", посочи служебният вътрешен министър.

Рашков подчерта, че СРС са били прилагани и спрямо мирно протестиращи граждани.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Кога мафиотска структура Герб ще залезе???!! Крайно време е. Борисов научи половин България да краде и лъже. Тяхното безочие достигна нечувани граници. Борисов,баби не само него, трябва да бъдат съдени!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар