ГЕРБ-СДС: Ще бъдем опозиция, няма да подкрепим неолиберална програма от миналия век

И това НС няма да реши сложната задача, заяви Десислава Атанасова

21.07.2021 | 10:10 Редактор: Тодор Петров

Предсрочните избори не излъчиха категоричен победител. Проведоха се при натиск от служебното правителство срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ. Издълбаха още разделителни линии в българското общество. Вместо изборите да разрешават политическата криза, те я задълбочиха. Свидетели сме на фрагментация на политическата система и невъзможност да се конструира стабилно управление", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на старта на новия парламент.

"В 46-ото НС ПГ на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент ще бъде хаосът, безидейността, безотговорността. За нас изборният резултат е огромно предизвикателство, което изисква от всички нас възстановяване на политическия диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство. Това са трите най-важни условия за справяне със здравните, икономически и социални проблеми", подчерта тя.

"Загрижени сме, че в управленските приоритети на "Има такъв народ" не видяхме да бъде адресирано нито едно от тези предизвикателства. За нас това е симптом на неспособност да се отчитат очевидности и да се възприемат факти, които са важни за цялото ни общество. Сложната задача, която постави българското общество, няма да бъде решена и в това 46-о Народно събрание", изтъкна Атанасова.

И настоя, че ГЕРБ-СДС няма как да подкрепи неолиберална програма. 

"Това е политика, която е свързана с реалностите от края на миналия век. Няма как да подкрепим програма, при която ще бъде унищожена инфраструктурата на дребния и малък бизнес", отсече Атанасова.

По думите ѝ евентуалното бъдещо управление ще бъде изправено пред значим проблем, завещан от служебния кабинет - растящата конфронтация в българското общество. 

"Най-тежки удари нанесохте върху здравната система на страната. Беше провалена ваксинацията. Уволняват се хора в най-важните болници, беше разпуснат Националният оперативен щаб и пенсиониран проф. Кантарджиев", каза още Атанасова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години