Радев: Не може да пилеем повече време, трябва ни кабинет с широка подкрепа

Относно доклада на ЕК за състоянието на правосъдната система, той коментира, че оценките са тревожни

21.07.2021 | 09:58 Редактор: Десислава Атанасова

Президентът Румен Радев е убеден, че този път парламентарно представените сили трябва да съставят правителство. Той влезе в сградата на Народното събрание за тържественото заседание на 46-ия парламента минути преди 9 ч.

"България не може да си позволи да пилее повече историческо време. Трябва да имаме кабинет с широка парламентарна и обществена подкрепа", заяви Радев.

 Държавният глава пожела успех на народните представители и посочи, че посланията му към тях при откриването на предишния парламент преди три месеца са актуални и днес.

"Голямата задача пред нашите народни избраници е възстановяването на парламентаризма, укрепването на държавността, ефективното законодателство в интерес на обществото, реалният парламентарен контрол върху изпълнителната власт, но най-важната непосредствена задача е съставянето на редовен кабинет. Служебното правителство започна важни промени в нашето общество, в държавата, и се надявам излъченият редовен кабинет от Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната", заяви още държавният глава.

В отговор на въпрос за последния доклад на Европейската комисия за върховенството на закона в страните членки на ЕС, държавният глава посочи, че тревожните констатации и у нас, и от чужбина, за състоянието на правосъдието, борбата с корупцията, медийната среда трябва най-сетне да доведат до реални промени.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК