Мика Зайкова: Народът ни каза да се стегнем, да направим правителство и да работим

Конфронтацията и омразата са път за никъде, подчерта тя

21.07.2021 | 09:45 Редактор: Десислава Атанасова

"Много съм щастлива, че съм сред вас, надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели знания и умения в полза на България.  Суверенът, нашият народ избра и аз разчитам на неговата мъдрост и искам да ви призова да бъдем добри, мъдри и конструктивни и да работим, а мечтата на този народ за един народ, който е достоен член на ЕС" - с тези думи най-възрастният депутат Мика Зайкова даде старт на 46-ия парламент.

"Нашият мъдър народ ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна и това излезе от резултатите на изборите, когато всички партии на промяната повишиха своя резултат. Това е отговорност. Аз разчитам на разума на колегите. Суверенът не каза, че дава мнозинство, каза: Дами и господа, работете заедно, за да осъществете мечтата на България. Вчера ЕК излезе с доклад и там много ясно ни каза - в България са необходими реформи в съдената власт. Главният прокурор да бъде подсъден, контролиран и сменяем, казаха ни още важи неща - не бива да избирате съдии без конкурс и че имаме може би проблем във ВСС. Петно, което трябва да изтрием и да докажем, че сме правова държава", заяви депутатът от "Има такъв народ".

"Имаме да правим и много други неща - реформи в образователната система,  за пазарните отношение трябва да помислим и как да помогнем на нашия бизнес, да има високи доходи и достойни пенсии. Не мога да се съглася и да гледам сълзите на майките с деца с увреждания. Трябва да въведем дигитилизация, за това се говори още през 2014 г. Искам да ви помоля да не забравяте какво ни е поръчал суверенът и да се стегнем, да структурираме Народно събрание, да си изберем правителство. Аз разчитам на вашата висока интелигентност.  Европа няма да ни остави, винаги ни е помагала. Така или иначе ни чакат едни средства от Плана и средства от ЕС. Първо трябва да не ги откраднем, а да ги вложим ефективно. Конфронтацията и омразата са път за никъде", каза още Зайкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК