Иванчева и Петрова остават зад решетките, съдът отказа "домашен арест"

Двете са обвинени за взимане на подкупи в големи размери

02.11.2018 | 12:54 Редактор: Велислав Филипов
Иванчева и Петрова остават зад решетките, съдът отказа

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова остават за постоянно в ареста. Това е решил Специализираният апелативен съд на закрито заседание.

На предишната инстанция двете бяха пуснати под домашен арест, но прокуратурата протестира решението. Двете са обвинени за взимане на подкупи в големи размери.

След 2 седмици очакване съдия Иво Хинов, който гледа делото "Иванчева“ реши - ако бъдат пуснати под домашен арест, двете могат да извършат друго престъпление или да повлияят върху свидетели по делото. Вчера Специализираният апелативен съд взе това решение, макар че според магистратите причините са неоснователни и няма проблем на Иванчева и Петрова да бъде наложен "домашен арест".

Защитата на двете обвиняеми не е съгласна с това решение на съда. Според адвокатите двете трябва да напуснат затвора, защото са във влошено здравно състояние. Освен това те няма как да бъдат лекувани в болницата към затвора.

Прокуратурата обаче не се съгласи с това твърдение. 

В същото време стана ясно, че Петко Дюлгеров е пуснат под "домашен арест". На 1 ноември прокуратурата е обжалвала пускането на Дюлгеров под домашен арест.