Корозия на носеща метална конструкция довела до инцидента в тунел "Ечемишка"

При злополуката загина една жена

05.02.2017 | 16:08 Редактор: Мария Аладжова
Корозия на носеща метална конструкция довела до инцидента в тунел

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба е причина за инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", съобщиха официално от АПИ.

Както е известно при случилото се загина жена, след като падналата конструкция удари колата, в която тя е пътувала. Шофирал е брата на загиналата, който не е пострадал сериозно.

В момента движението в тръбата в посока София е спряно и се извършва по обходен маршрут по път I-1 София - Ботевград. Трафикът ще бъде възстановен след като завършат следствените действия и след обстоен оглед на осветителната система, отчитат от АПИ.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостният ремонт на тръбата за Варна.

Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението, посочват от АПИ.

Заради случилото се временно ще бъдат спирани товарните автомобили в посока София на територията на ОД на МВР-Велико Търново, съобщиха от областната дирекция.

Леките автомобили ще се пренасочват в района на тунела от екипи на "Пътна полиция", по обходни маршрути, уточниха от пресцентъра.