Битите в Раднево младежи били заплашвани, докато лежали в болницата

Младите мъже разказаха тяхната версия за случилото се

09.05.2016 | 21:57 Редактор: Мария Аладжова
Битите в Раднево младежи били заплашвани, докато лежали в болницата

Един от младежите, пребити от роми в Раднево, разказа, че с приятелите му са били заплашвани от близки на биячите докато са лежали в тежко състояние в болницата, пише Dnes.bg

"Чуваше се, че са подготвяли група от роми, които са идвали да ни довършат тук, но нещо ги е спряло", каза Георги Николов.

Той и Цветлин Кюстендилски, двама от тримата младежи, след чийто побой Раднево се вдигна срещу ромите в града, днес бяха изписани от болница. Те бяха настанени там след зверски побой за отнето предимство на пътя преди повече от седмица.

Георги и Цецо благодариха за подкрепата на своите съграждани и настояха биячите им да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Двамата младежи разказаха, че все още не са се възстановили напълно, но са готови да присъстват на поредния протест срещу ромите в Раднево.

Георги и Цветелин разказаха, че инцидентът станал за минути. Един от ромите отнел предимството на техния автомобил и така възникнал спорът.

Двете групи се разделили без проблеми, когато изведнъж младежите били нападнати и пребити.Те са убедени, че и този път побоят е щял да бъде прикрит, както всички останали, извършвани от ромската фамилия.

"Ако беше станало някъде на не видно място, със сигурност. Обаче просто се случи на места, на които има много хора и нямаше как просто", каза Цветлин.

Двете момчета категорично отрекоха да са имали някакви взаимоотношения с фамилията на Калчо Иванов - Сурай. Познавали се със сина му.

Третото пострадало момче Живко Жеков, който претърпя животоспасяваща операция, остава за лечение в болницата. Състоянието му е стабилно.