Петима са участниците в банковия обир в Люлин

Левон Хампарцумян заяви за Bulgaria ON AIR, че клиентите няма от какво да се притесняват

06.01.2016 | 09:46 Редактор: Ирина Георгиева
Петима са участниците в банковия обир в Люлин

170 хиляди лева е откраднатата сума от клона на УниКредит Булбанк снощи в столичния квартал Люлин 7. Парите са застраховани, вложителите да са спокойни,призовават от банката. Днес стана ясно, че полицията издирва и пети участник в обира. Разследващите не изключиха и вътрешно участие.

Твърде вероятно е обирджиите да са имали предварителна информация за това кога идва инкасо автомобилът, тъй като обирът е станал преди парите да му бъдат предадени. Това е една от версиите на полицията. Петият участник в обира е бил шофьорът на маскираните мъже. 

27секунди, толкова са били необходими на двамата маскирани да влязат в клона, да заплашат касиерките и вземат подготвената сума за инкасо автомобила. Напускат клона и тръгват в неизвестна посока, някъде из Люлин. Откраднатата сума е 170 хиляди лева, а не 100 хил. както се предполагаше снощи. Служителите на обраната банка са спокойни, офисът отвори врати тази сутрин, а засилена охрана няма.

"Това, което е най –важно е, че няма пострадали служители. Те са добре. А пък за парите на клиентите знаете, че банката ги гарантира, така че няма никакъв проблем. Смяната не е тази от снощи, тъй като работим на смени и сега са други служителки"- обясни директора на клона в Люлин Красимир Илиев.

Шефът на "Булбанк" Левон Хампарцумян заяви за Bulgaria ON AIR, че клиентите няма от какво да се притесняват.

 

 

Клонът на "Булбанк" е нов и се намира в блок 752, веднага след тунела за Люлин, близо до бул. Царица Йоанна. Работи до 18:00. Нападението е станало при затваряне. Не е ясно колко души са били в офиса по време на грабежа, но от пресцентъра на МВР съобщават, че няма пострадали.

 Полицията е иззела видеозаписите от охранителните камери. Разследването продължава.