Калин Стоянов: Скандалът в Агенция "Митници" ще навреди на доверието към МВР

Стоянов уточни че Марин и Стефан Димитрови не са идвали при него

11.04.2024 | 21:20 Редактор: Деси Николова

Междувременно министърът на вътрешните работи е бил разпитан по делото "Митници", а днес беше изслушан и в парламента. Калин Стоянов беше категоричен - познава Марин и Стефан Димитрови от Министерството на вътрешните работи, но не е подлагал на съмнение какво правят във ведомството. 

"Имам информация за вечеринки, които са организирани в дома на Бойко Рашков в тесен кръг, на които са се разпределяли задачи на присъстващите кой по какъв начин да ме дискредитира, за да не остана на поста и в последствие на тези вечеринки е започвало и кадруването", заяви началникът на вътрешното ведомство Калин Стоянов.

Стоянов уточни че Марин и Стефан Димитрови не са идвали при него. 

"Ако  бях толкова близък, колкото се твърди, щях да съм на някоя от снимките. Не съм ходил на срещи", категоричен бе шефът на МВР.

Тепърва ще се провери колко често баща и син Димитрови са идвали в Министерството на вътрешните работи. Стоянов заяви, че спрямо него не е оказван натиск преди или след напускането на вече бившия главен секретар Живко Коцев. 

"По никакъв начин не съм отказвал натиск. Той си подписа заявление, с което по собствени причини пожела да напусне системата на МВР", каза Стоянов.

Той отбеляза, че е разпитан от прокуратурата относно назначения в Хасково и подчерта, че и Асен Василев не е успял да го принуди да извърши определени назначения. 

"Той няма как да ме принуди, както той, така и всички останали, които се опитваха да ми въздействат да назнача когото и да било, където и да било. Асен Василев също не успя. Имаше виждане за един човек, за когото той каза, че аз мога да разчитам на него, но това не се случи", подчерта Стоянов.

И изрази опасение че скандалът в Агенция "Митници" ще навреди на доверието към Министерството на вътрешните работи.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици