Отложиха делото "Банкова", разпитаха Калин Стоянов за Агенция "Митници"

Адвокатът на бившия шеф на митниците отсъства

11.04.2024 | 15:04 Редактор: Искра Ангелова

Съдът не даде ход на делото заради отсъствието на адвоката на бившия шеф на Агенция "Митници" Петя Банкова - Аделина Натина. Съпругът на Банкова - Делян Танев, представи болничния лист за вирусна инфекция на адвокат Натина в залата, след което беше оповестено и определението на съдиите.

Преди това обаче от защитата на обвиняемия бизнесмен Стефан Димитров поискаха отвод на председателя на съдебния състав - съдия Галя Георгиева. Адвокатът на Димитров - Ивайло Найденов, цитира нейно изказване по време на Комисията "Нотариуса", в което тя заявява, че нищо в тази държава не стои над органите на прокуратурата и МВР.

Делото е отложено за 16 април, а на адвокат Натина ще бъде наложена глоба в размер на 500 лева. Третият обвиняем Марин Димитров все още е в болница, а четвъртият - Никола Николов - Паскал продължава да се издирва.

Стана ясно още, че сред разпитаните е и вътрешният министър Калин Стоянов, който се очаква да бъде изслушан след по-малко от час в Народното събрание.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Чакъра
преди 3 седмици
Че то доверието се гради до живот. Ами не напразно хиляди почтенми полицаи напуснаха МВР през годините на управление на ГЕРБ. Защото днес щяха вече да са опорочени. Сигнализирай за неуместен коментар