Постоянен арест за Петя Банкова и бизнесмена Стефан Димитров след акцията на ДАНС

Марин Димитров е в болница "Пирогов"

06.04.2024 | 16:29 Редактор: Тодор Петров

Директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова и бизнесменът Стефан Димитров остават за постоянно в ареста. Това реши състав на Софийския градски съд за двамата обвинени за участие в организирана престъпна група, контрабанда и подкупи. 

Идват избори - така Стефан Димитров коментира решението на съда за наложената мярка за неотклонение. Заседанието започна с повече от час закъснение, защото точно преди началото му третият задържан - Марин Димитров - бащата на Стефан, се е почувствал зле и беше откаран от екипите на Спешна помощ в "Пирогов".

От прокуратурата съобщиха, че разполагат със записи от СРС-та, които доказват контрабандните канали, както и кадруването в митниците, за които лицата са обвинени. От представените в залата анонимни свидетелски показания стана ясно, че лицата са в близки отношения с бившия вътрешен министър Бойко Рашков и с главния секретар на МВР Живко Коцев, който е разпитан като свидетел.

А именно Коцев е получавал и скъпи подаръци при срещите си със Стефан Димитров. Мярката за неотклонение "задържане под стража" ще бъде обжалвана.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: БГНЕС