Асен Василев за ареста на Банкова: Показна акция след добра работа срещу контрабандата

Има рекордно количество заловени наркотици, посочи той

06.04.2024 | 15:08 Редактор: Тодор Петров

Прокуратурата поиска постоянен арест за директора на Агенция "Митници" Петя Банкова и Марин и Стефан Димитрови от Хасково. Тримата бяха задържани при акция срещу контрабандния канал на Никола Николов по прякор Паскал. Той се издирва. 

Софийската градска прокуратура е внесла в съда искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и за тримата. Мярката беше насрочена да бъде гледана от Софийския градски съд в 13 часа, но закъсня. 

Причината е, че на Марин Димитров му е прилошало и е отведен с линейка към болница "Пирогов". Неговата мярка няма да бъде гледана днес. 

Финансовият министър в оставка Асен Василев определи ареста на директорката на Агенция "Митници" като показна акция и заяви, че се надява службите да имат сериозни доказателства за това, което твърдят.

"Агенция "Митници" постигна много добри резултати в борбата с контрабандата - рекордно количество заловени наркотици. По външен сигнал г-жа Банкова уволни 20 служители. В последните две седмици няма сигнали от шофьори да са им искани подкупи на митницата. Ако има нещо срещу г-жа Банкова, трябва да бъде доказано в съда", заяви Василев.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа