"Възраждане" за случката с Лорер: Институциите да се самосезират за клевета от ПП-ДБ

Злонамерено целят постигането на електорални загуби за "Възраждане", твърдят от партията

18.03.2024 | 08:09 Редактор: Тодор Петров

"За пореден път представителите на ПП-ДБ подеха кампания с клевети срещу "Възраждане", опитвайки се да им създадат публичен образ на антисемити с хулигански прояви. Поводът за тази атака беше срещата-разговор на Даниел Лорер с граждани, на която очевидно се е сблъскал с народната "любов" и  това не му е харесало", се казва в позиция на ПП "Възраждане".

По думите им интензитетът на атаката е провокиран и от посещението на председателя на Еврогрупата – Паскал Донахю, с когото представители на "Възраждане" се срещнаха и му заявиха ясно и категорично, че "правителството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ се готви да излъже със статистиките за инфлацията, съобщиха му, че българите не искат да са част от еврозоната, а над 600 000 българи искат референдум, който е незаконно отменен от българските власти с решение на Народното събрание, подкрепено от президента, който не взе мерките, които законът му позволява по този въпрос, и накрая от Конституционния съд". 

От "Възраждане" подчертават, че този път няма да подходят с присъщата им толерантност към тази медийна атака и настояват компетентните институции да се самосезират и да вземат необходимите мерки спрямо ПП-ДБ и "клеветата, с която злонамерено целят постигането на електорални загуби за "Възраждане".

"Позицията на "Възраждане" е, че нашите членове, симпатизанти, общински съветници и народни представители са обединени от каузата за свободна и независима България. Това са честни и почтени хора, които работят със собствени сили в националното обединително движение – "Възраждане", настояват от партията.