Привърженици на "Възраждане" нападнали Даниел Лорер заради еврейския му произход

ПП се противопоставя твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки, заявиха от партията

15.03.2024 | 16:11 Редактор: Вяра Димова

В рамките на вчерашния ден народният представител Даниел Лорер бе заобиколен плътно от група хора, които бяха идентифицирани от медиите като привърженици на ПП "Възраждане", и нападнат вербално. След като Лорер напуска кафене в близост до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и реч на омразата на база неговия еврейски произход. Това съобщиха в официална позиция от "Продължаваме промяната".

Ето какво заявиха още от партията:

"Продължаваме промяната" се противопоставя твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки. За нас, като партия в държава членка на Европейски съюз, е недопустимо в XXI век все още да съществува подобен тормоз на етническа или верска основа.

"Продължаваме промяната" многократно се е доказала като привърженик на свободата на изразяване, но остава ожесточен противник на речта на омразата.

Използваме случая, за да изразим отново силно безпокойство от безнаказаното засега разпалване на етническа омраза в българското общество. С ясното съзнание, че се прави с предизборни цели, сме убедени, че мълчаливото поощряване на такова поведение далеч не е безобидно. Нападението над народния представител Даниел Лорер е недопустимо и очакваме замесените в тази хулиганска атака да бъдат подведени под отговорност.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Слайс
преди 1 месец
Възраждане са фашисти.Не е нормално такава партия да съществува и да е в парламента! Сигнализирай за неуместен коментар