Нов протест за Даная: "Крайно време е директорът на "Пирогов" да си ходи"

Недоволството се провежда под наслов "Вън мафията от здравеопазването"

28.02.2024 | 18:53 Редактор: Деси Николова

Близки на Даная се събраха на пореден протест пред Министерския съвет, организиран от Фондация "Даная". Недоволството се провежда под наслов "Вън мафията от здравеопазването".

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая за причинена смърт поради незнание или немарливо изпълнение. Бяха назначени две проверки от Изпълнителна агенция "Медицински надзор". След втората стана ясно, че са констатирани нарушения в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствения продукт, необходим за лечението на Даная. 

Момичето издъхна миналата пролет в болница "Пирогов" при неясни обстоятелства. Оттогава нейните близки протестират с искания за изясняване на всички факти по случая и справедливост.

"Искаме оставката на д-р Димитров. Крайно време е да напусне поста си. Причини има и то много. Някой трябва да поеме отговорност за всичко случващо се, не само за Даная, а и за всичко, което се случи след Даная - записът, заплахите, жалбата от днес, която е срещу моя адвокат. Наистина е крайна време да си тръгва", заяви майката на Даная Ани Стоянова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR