Пребиха шофьор на линейка в София. Кой опитва да прикрие случая?

Подготвя се протест срещу насилието над работещите в Спешната помощ

23.01.2024 | 12:30 Редактор: Елеонора Танева
Пребиха шофьор на линейка в София. Кой опитва да прикрие случая?

Пореден случай на насилие срещу спешни медици. През изминалата седмица на територията на София е нападнат шофьор на линейка. Мъжът е пребит и е настанен в болнично заведение. Случаят е от 17 срещу 18 януари през нощта, а според Националния синдикат "Защита" той се прикрива.

"Въпреки обещанията на правителството, че ще бъдат предприети действия за опазването на здравето на работещите в системата, засега това се оказват само приказки, хвърлени в пространството. Освен, че лъжат работещите, имаме чувството, че се опитват да прикрият случая, защото според Наредба за установяване, разследване, регистриране и отчитане на трудовите злополуки трябваше да бъде свикана комисия за разследване на случая от страна на директора на ЦСМП – София. Оставаме с неприятното впечатление, че прикриването на такива случаи толерира извършителите, защото не виждаме никакви действия за последващото им предотвратяване", пише в писмо на НС "Защита".

То е изпратено до председателя на Комисия по здравеопазване в 49-то Народно събрание, министър-председателя и министъра на здравеопазването с цел искане на спешни мерки за предотвратяването на подобен род деяния. Ако това не случи от 01.02.2024 г. започват протести против насилието над работещи в системата на Спешна помощ, информират от синдиката.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

 


2
1 rate up comment rate down comment 0
КРАСИ
преди 3 месеца
ЗА 1200ЛВ ДА НИ БИЯТ ОБИЖДАТ ХОКАТ НЯМА ДА СТАНЕ.МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ.ЗАПЛАТИТЕ НА ДОКТОРИ СЕСТРИ СЕ ПОВИШИХА ДОСТАТЪЧНО НО НА ШОФЬОРИТЕ ПОЧТИ НИЩО.МОМЧЕТА НИЕ ТРЯБВА ДА СИ ГИ ИЗВОЮВАМЕ ДА СТАЧКУВАМЕ.БРАВО НА СИНДИКАТ ЗАЩИТА. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
ШОФЬОР
преди 3 месеца
БРАВО НА СИНДИКАТ ЗАЩИТА САМО ТЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА ШОФЬОРИТЕ В СПЕШНА НО ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ И ЗА КАТЕГОРИЯТА ТРУД И ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ НИ ЗЪЩОТО НИЕ СМЕ ЗАБРАВЕНИ.ПОСТОЯННО СМЕ ИЗЛОЖЕНИ В ТАКИВА СИТУАЦИИ ЗА БЕЗ ПАРИ.БЕЗ ПРОТЕСТИ НЕ НИ ЧУВАТ. Сигнализирай за неуместен коментар