Близки на пациент в Хасково биха лекар и си играха с инвалидните колички

Вдигали шум и крещели, дежурният медик им направил забележка

19.01.2024 | 18:58 Редактор: Толя Стоянова

Близки на пациент нападнаха лекар от Многопрофилната болница в Хасково. Вчера вечерта хората пристигнали пред спешното отделение като придружители на свой близък с ортопедичен проблем. Те обаче вдигали шум, крещели и играели с инвалидните колички.

Дежурният медик д-р Жан Пейчев направил неколкократно забележки и подал сигнал до охраната. Порицаните посетители го нападнали, удряли го в областта на бъбреците и ребрата. Двамата нападатели, които са на 46 и 18 години, са отведени в Районното управление на полицията. По-възрастният дал положителна проба за алкохол – 1,12 промила.

"Извадил джиесема и взел да го снима, да го бута в лицето. Тогава той го бутнал, за да вземе телефона. И в момента, в който опитвал да му вземе телефона, младият човек го е ударил отзад. Това нещо не може да се поправи, защото трябва да имаме медицинска култура, както е навсякъде. Хората, които са били отвън, са видели как се стои в спешно отделение. Взимат си номерче и стоят мирно и кротко", каза началникът на "Спешно отделение" МБАЛ-Хасково д-р Димитър Кючуков.