От "Продадена ли е София?" до "екзотично предложение" - как политиците реагираха за Хекимян?

От "Продължаваме промяната" не виждат пряка заплаха

25.09.2023 | 18:55 Редактор: Толя Стоянова

От БСП виждат кандидат-кмета на ГЕРБ Антон Хекимян не като конкуренция, а като спазаряване на столицата. "Означава ли, че Хекимян е бил човек на ГЕРБ години наред? Вторият важен въпрос е спазарил ли е София? Продал ли е София?", попита председателят на БСП Корнелия Нинова.

От "Има такъв народ" описаха кандидата на ГЕРБ метафорично. "Или споделя целите на ГЕРБ, или е мисир, който са прикоткали в нов двор. В София този път не е като да няма алтернатива", смята Тошко Йорданов.

"Възраждане" видяха възможност за балотаж с тяхната номинация. "Не ме интересува кой ще ни е противникът, защото всички са ми еднакви" каза Костадин Костадинов.

От ДПС по-скоро се разграничиха, но няма да предложат и свой кандидат. "Това е решение на ГЕРБ. Няма да имаме наш кандидат и няма да подкрепяме никого", заяви Делян Пеевски.

Най-големият опонент на ГЕРБ - "Продължаваме промяната", не виждат пряка заплаха за техния кандидат. "Антон Хекимян е едно екзотично предложение. От самото начало ние сме уверени в успеха на нашия кандидат за кмет Васил Терзиев и в неговите качества", подчерта Васил Стефанов.

От ГЕРБ защитиха кандидата си с думите: "През годините нито е бил прекалено толерантен, нито любезен с партията". Целта била възможно най-гражданският кандидат. 

Вижте повече в репортажа.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR